De luiers en het vrije geestesleven

luierRudolf Steiner zei ooit dat de staat zijn greep op het onderwijs alsmaar probeert te verstevigen en dat het verlagen van de leeftijd waarop kinderen naar school mogen, of moeten, in dat licht gezien kan worden. Het liefst, zo gaf hij aan, zou de staat opvoeding en opleiding van het kind volledig in eigen hand nemen. Omdat het hele jonge kind nog zo veel verzorging nodig heeft en de luiers vol poept, zo zei hij (in iets andere bewoordingen), strekt de staat zijn grijpgrage tentakels nog niet uit naar de allerkleinsten.

Lees verder

Driegonaal bederft een feestje…

“Goed nieuws!!! Gisteren hebben wij de hele dag bezoek van de onderwijsinspectie gehad en zij hebben ons goedgekeurd!! Wij hebben weer een zogenaamd basisarrangement voor de komende vier jaar ontvangen. Dat wil zeggen dat zij vinden dat ons onderwijs op goed peil is en zij hebben er vertrouwen in dat wij ons goed doorontwikkelen. Nu vonden wij dat zelf ook al maar het is toch erg fijn als de opdrachtgever en financier dat ook zo beoordeelt. Het mooiste compliment dat wij kregen vond ik dat wij een stevig team van leerkrachten hebben met grote pedagogische kwaliteiten.”

Dit bericht werd gisteren geplaatst op de Facebookpagina van De Kleine Johannes Vrijeschool in Deventer. Dankzij de blog van Michel Gastkemper kreeg ik het onder ogen.

Lees verder

Dag van de persvrijheid

U begrijpt wel, beste lezer, dat we gisteren geen bericht op deze website hebben geplaatst want het was gisteren immers de Dag van de Persvrijheid. Die dag hebben we in gepaste vreugde gevierd: koekhappen, liedjes zingen, zaklopen, aardappelrace, ezeltjeprik, paalzitten en noemt u maar op! Dat alles bovendien opgefleurd met een hapje en een drankje en een blauwe lucht bovendien!

Lees verder

Nieuwsbrief

De Driegonaal-nieuwsbrief verschijnt onregelmatig. Registreer hier!Sociale netwerken