Het is stil in het Spiegelparadijs

glass-10179216Vanuit de werkelijkheid sijpelt er soms wel eens wat nieuws door waarvan wij, bewoners van het Spiegelparadijs*, dan via de media kunnen kennis nemen. Soms is het ook anders, dan gaat de werkelijkheid gewoon door zonder dat de media iets laten doorsijpelen.

Het tv-programma Radar besteedt twee afleveringen aan de invoering van de Euro. Een verhaal op zich, dat hier nu niet het onderwerp is. Wat hier wel het onderwerp is: ten tijde van de invoering van de Euro kon Arjo Klamer, een van de weinige tegenstanders van de invoering van de Euro, zijn kritische geluid in de media -waar hij toch destijds zowel als nu regelmatig toegang toe had- niet kwijt. De media waren niet geïnteresseerd in dit geluid want Arjo Klamer was het spoor bijster.

Lees verder

Aantekeningen uit Het Spiegelparadijs*

glass-10179216Op Radio 1 waren eergisteren twee ‘deskundigen’ in gesprek over de vraag wat het met een mens doet wanneer hij op tv of internet beelden ziet zoals die van vorige week in Parijs: bijvoorbeeld de beelden waarop een op straat liggende politieman door het hoofd werd geschoten.
Dat doet niet veel met een mens, vertelde één van de twee.

Hij gaf een voorbeeld: in de zomer van 2014 was hij geschokt en aangedaan door de beelden van de eerste onthoofding van een westerse journalist door IS. Bij de volgende onthoofding, die hij ook bekeek, was de schok minder, bij de derde onthoofding nog minder en bij de vierde onthoofding merkte hij dat het hem niet veel meer deed. Hij was “afgestompt” en verbond dáár de conclusie aan dat het zien van dergelijke beelden geen werking heeft en dus geen kwaad kan. (Deze deskundige, Hans Aarsman, moge veel van beelden weten, van de mens heeft hij kennelijk weinig benul.)

Lees verder

Nieuwsbrief

De Driegonaal-nieuwsbrief verschijnt onregelmatig. Registreer hier!Sociale netwerken