Zo’n tropische dag is een heerlijke dag om jezelf eens lekker te laten gaan.

Maurizio Manfellotto, topman van AnsaldoBreda deed het vanmiddag in de tweede kamer in de beste traditie van de commedia dell’arte. Zijn Italiaanse hoffelijkheid werd gedurende zijn samenzijn met de Nederlandse parlementariërs steeds meer verdrongen door een temperamentvolle uitbarsting van mediterrane woede.

‘Iedereen weet dat als het in Nederland sneeuwt het hele land stil ligt, inclusief het openbaar vervoer’, brieste Manfellotto. Het ontbreekt de NS-top aan competentie, wist hij, en het getuigt van een schrijnend gebrek aan respect voor de Italiaanse ingenieurs en arbeiders van AnsaldoBreda dat de Fyra hier te lande is neergezet als wanproduct.
Op overtuigende wijze slaagde hij erin zichzelf, alle werknemers van zijn bedrijf, hun bloedjes van kinderen en het hele Italiaanse volk als slachtoffer van een calvinistisch complot tegen de Fyra voor te stellen.

Hij liet onze kamerleden licht beduusd achter.

Tegelijkertijd, in de eerste kamer, greep ook Fred de Graaf, afgetreden als voorzitter van de senaat, zijn kans. Er is door de media een treinlading onzin gepubliceerd, aldus de Graaf, over zijn machinaties om te voorkomen dat Geert Wilders, koning van de onderbuik van Nederland, op 30 april in één camerashot zou kunnen samenvallen met de koning van de bovenbuik.
Zijn enige fout, aldus de Graaf, was dat hij zo eerlijk was geweest tegen de journalist van de Volkskrant. Maar Barbertje moest nu eenmaal hangen, aldus de Graaf, die de leden van de senaat in lichte verwarring achterliet.

Maar het meest bont maakte onze eigen premier het.
Bij toeval werd hij vanavond gespot door ondergetekende terwijl hij zich in een kleine kring van vrienden op een zonovergoten terras in Koudekerk aan de Amstel liet vollopen met Wieckse Witte en op luide toon nog een bittergarnituur bestelde.
“Ja, jullie journalisten en ander gespuis blijft maar zeuren en zeiken over die vermeende crisis die dit land in zijn greep zou hebben. Kijk eens om je heen man! Zie jij hier een crisis? Kijk, hier het tafeltje links: barstensvol met champagne en oesters, en daar rechts is de gerookte zalm niet aan te slepen. En jullie intellectuelen van de media maar jeremiëren over een stelletje losers die gewoon de boot hebben gemist! En nu wegwezen want we zijn hier druk bezig met de laatste crisismaatregelen!”

Die warme dagen gaan je niet in de koude kleren zitten!

Drs. Teentjes