Komend weekeinde vindt er in de Achterhoek een symposium plaats met als thema:
De  financiële- en schuldencrisis  als crisis van het “ik”. Perspectieven in de context van de sociale driegeleding.

Het betreft een Nederlands-Duits symposium dat van van 31 mei tot 2 juni in het Woodbrokershuis in Barchem (Achterhoek) wordt gehouden.

De genodigden uit Nederland zijn: Ruud Thelosen, John Hogervorst en Jac Hielema. Ruud Thelosen was al op een eerder symposium aanwezig en sprak toen over zijn boek over sociale driegeleding (Trias politica ethica).

Uit Duitsland zijn uitgenodigd: Thomas Brunner en Clara Steinkellner. Zij zijn initiatiefnemers van Die Freie Bildungsstiftung. Ook het Duits Institut für Dreigliederung is aanwezig. Tevens zijn de Werkgemeenschap voor Driegeleding en de Belgische Sociale sectie van de Antroposofische Vereniging uitgenodigd.

Het symposium begint op vrijdag 31 mei (inchecken vanaf 15.00 uur, welkomstkoffie om 17.00u) en eindigt zondag 2 juni met een lunch om 13.30u. Het programma bevat drie voordrachten:
Thomas Brunner: Rudolf Steiners Konzeption des freien Geisteslebens als Organ der Kapitalverwaltung;
John Hogervorst: Mens en crisis: sociale driegeleding als antwoord van het “Ik”
Jac Hielema: De Christologische grondslag van de sociale driegeleding
een boekpresentatie van Menschenbildung in einer globalisierten Welt van Clara Steinkellner, meerdere kringgesprekken en natuurlijk ruimte voor nadere ontmoeting en gesprek.

De prijs voor dit symposium bedraagt 200 euro p.p, inclusief 6 maaltijden en overnachting in het Woodbrokershuis. Reductie mogelijk (in overleg).

Aanmeldingen en nadere informatie:
Martijn Mullink
mart.mullink@gmail.com