Een zeer ontspannen Wim van Buuren stond vanavond, samen met zijn vrouw, het sterrenduo van omroep NoordNoordOost te woord. Wim, niet alleen een bekendheid in Loppersum en wijde omgeving, hoopt eind van de maand zijn nieuwe functie te gaan vervullen.
Weliswaar is hij al jaren een geziene gast op sportvelden in en buiten de regio en is hij van de partij als er een rondje op de overwinning wordt gedronken, maar tot de arbeidsmarkt had de 46-jarige Wim altijd een wat onfortuinlijke achterstand.

“Toch wil je niet de hele dag thuis zitten”, aldus Wim, “ook niet voor de kinderen. Die krijgen daar rare ideeën van. En dat water, dat was eerlijk gezegd niet helemaal mijn ding, ik was er een beetje klaar mee.”

Is Wim klaar voor een nieuwe stap in zijn leven?

“Het werken zit me eerlijk gezegd niet in het bloed” merkte Wim op, terwijl zijn vrouw hem op een guitige manier verbaasd aankeek.
“Maar ik ben niet een type dat bij de pakken neerzit. Er zijn ook mensen die wel werken. Zij verdienen aanmoediging en die kan ik geven. Zo vorm ik een verbinding tussen werkenden en niet-werkenden. Samen beleven we dan eenheid.”

“Ik zou mijn hele leven tot nu toe best als een voorbereiding op deze nieuwe stap kunnen zien. Zo is dat nu eenmaal. Je hebt eerst de lente en daarna de zomer. Dan komt de herfst, die wordt gevolgd door de winter. Daarna komt weer de lente en dan begint het allemaal weer opnieuw. En als het niet gaat dan kan ik altijd nog wat anders doen –  en dan ben ik dáár weer helemaal op voorbereid want je steekt toch overal wat van op.”

“Zo zit ik nu eenmaal in elkaar”, aldus Wim terwijl zijn vrouw hem aankeek op een manier alsof ze dit nooit eerder gehoord had.

“Ik ben er echt helemaal klaar voor!” verklaarde Wim.

“Ik zit hier heel ontspannen, ik maak eens een krachtig handgebaar over links of rechts, ik sta jullie te woord alsof ik nooit anders gedaan heb, dus nu ga ik het doen ook: ik ga een heel groot, rond, massief symbool worden.”

“Ik zeg alles heel vriendelijk en jullie lachen en knikken en begrijpen mij al voordat ik uitgesproken ben! En als we straks klaar zijn dan wil ik dat in andere tv-programma’s allerlei mensen die vroeger verstand en een eigen mening hadden bewonderend spreken over mijn ontspannen houding en over mijn zelfreflectie. En dan moeten zij ook zeggen dat ik er klaar voor ben!”

“En in de komende weken wil ik dat iedereen nog eens rustig doorneemt wat er op 30 april allemaal gebeuren gaat. Over de voorbereidingen en over alles wat daarbij wel niet komt kijken. En over dat mensen rustig Wim mogen zeggen en dat niemand over zijn woorden struikelt of over een kleedje of over wat dan ook.”

“Ik zal er zijn als mensen mij nodig hebben.”

Het is duidelijk, Wim is er klaar voor en het Nederlandse volk ook. Wim gaat voor elkaar krijgen waarvan Mark Rutte slechts kan dromen: hij trekt Nederland eigenhandig uit de driedubbele dip.

Benieuwd hoe zijn vrouw daarbij zal kijken…