Eerlijk is eerlijk, dankzij zijn originele visie op de geschiedenis heeft premier Rutte mij wel wakker geschud.
Sinds het historisch akkoord van, wanneer was het ook alweer, afgelopen donderdag, vraag ik me naarstig af hoe het met mijn ‘date with history’ zit. En geloof het of niet, maar gisteravond rond kwart over elf was het al raak!

Ik bevond mij op de A28 en bewoog mij voort in noordelijke richting. Niet met 130 km/uur, hetgeen zoals bekend ook een bijdrage levert aan het oplossen van de crisis, maar vanwege werkzaamheden in de buurt van Amersfoort met een gezapige snelheid van, kijkt u zelf maar, 70 km/uur.

Op Radio 1 hoorde ik de immer vrolijke stem van de premier die verbaal bezig was de beslagen ramen van ons in crisis gedompelde land schoon te poetsen opdat het zonnetje weer schijnen kan.

En, geloof het of niet, terwijl de premier mij opriep om de crisis te lijf te gaan door een nieuw bankstel aan te schaffen of mijn auto in te ruilen… bereikte mijn kilometerteller de stand van 222.222 kilometer!

De geschiedenis riep mij – en ik heb de roep gehoord! Ik neem mijn verantwoordelijkheid. Over drie jaar, als mijn auto 14 jaar oud is, ruil ik hem in.

U kunt er van op aan: we strompelen nog even voort door het zompige moeras van de crisis maar over drie jaar is de crisis voorbij!