Voorjaarskriebels?
Een opknapbeurt voor de democratie
!
Twee avonden met John Hogervorst

Een modern mens is een mondig mens. Hij (zij) wil leven op basis van zijn eigen keuzes. En niet alleen dat, hij wil ook mee kunnen doen aan het besluiten over  wetten en regels die (ook) voor hem gelden. In Nederland doen we dat laatste op een democratische manier.
Beter kan haast niet zou je denken als je wereldwijd kijkt hoe dat soms elders gebeurt

Toch heerst er veel onvrede en wordt er al jarenlang gesproken over een gebrek aan vertrouwen van de kiezer in ‘de politiek’. Zou het echt niet beter kunnen? Is ons democratisch systeem ‘af’ en niet voor verbetering vatbaar?

Misschien is ons democratisch systeem wel toe aan een flinke opknapbeurt! Hoe zou dat er uit kunnen zien?

Wanneer we onszelf, onze mondigheid en de democratie ernstig nemen, zouden we tot een heel andere invulling van de democratie komen. Dan zouden we binnen de democratie alleen datgene behandelen dat daar ook werkelijk behandeld kán worden. Daarmee begrenzen we de democratie en bieden we tegelijkertijd ruimte voor nieuwe ontwikkelingen die de samenleving hard nodig heeft.

Tijdens deze twee avonden verfrissen we onze blik en onze gedachten over de democratie en op de betekenis van de democratie voor mens en samenleving.

Data: maandag 11 en 25 maart, 19.30 – 21.30 uur
Locatie: De Zonneboom, Leiden
Info & aanmelden: info@dezonneboom.nl