Breaking news: de driegeledingsbeweging verzet de bakens!
Naar gisteravond laat bekend werd, was de top van de Nederlandse driegeledingsbeweging tijdens de afgelopen Kerstdagen in het geheim bijeen in restaurant De Echoput in Hoog Soeren. Daar is twee dagen lang intensief gesproken over een radicale herformulering van de doelstellingen van de Nederlandse driegeleders.
“Beter een halve kip dan een lege dop”, verklaarde John Hogervorst na afloop van de top. “Je vangt nu eenmaal geen koe met een haas…”

“We hebben allemaal kunnen zien hoe ver het gekomen is. De overheid breekt dwars door voordeuren heen en rauwkost-etende kinderen worden gedwongen  onder te duiken. Vervolgens komt ook nog eens aan het licht dat we in Nederland tijdens de Kerstdagen zo’n 2,4 miljoen dieren hebben verorberd. Dan kunnen wij driegeleders niet meer doen alsof er niets aan de hand is”, aldus een aangeslagen maar goede doorvoede Hogervorst. “Heeft Rudolf Steiner ons niet ook geleerd de tekenen des tijds te lezen?”

“Vrijheid van onderwijs, echte democratie, eerlijke economie, het zijn allemaal leuke dingen maar we kunnen geen schimmen achterna blijven jagen. De dictatuur van het vlees is sterker dan ooit tevoren en we kunnen niet langer doen alsof onze neus bloedt.”

“We hebben twee dagen met het mes op tafel onderhandeld. Eerste Kerstdag van brunch naar het negenledig diner en daar kwam geen kaasplankje aan te pas! In de ochtend van de tweede Kerstdag zaten we er allemaal helemaal doorheen en zat de boel muurvast. Het complete wild arrangement bracht uiteindelijk de doorbraak, maar toen liep het al tegen middernacht!”

“De driegeleding als geheel is te breed, dat gaan we nooit halen. Met alle passie die we in ons dragen gaan we vanaf nu voor het haalbare. We hebben onze tanden in verschillende opties gezet en alle varianten zijn tot in het oneindige uitgekauwd. Maar ik ben blij u te kunnen zeggen dat ons doel voor de komende jaren helder is: driegeleed Nederland gaat voor vrijheid van vlees!”

“Daarmee aanvaarden we de realiteit zoals die is, want wie de werkelijkheid niet erkent zal hem nooit veranderen ook. Binnen de huidige vleestirannie maken wij ons hard voor vrijheid van vlees! De moderne mens is ver voorbij de fase dat het iedere dag kip of half-om-halfgehakt mag zijn. Wij gaan ons inzetten voor de rijke verscheidenheid die kenmerk is van de vrijheid van vlees! Wij eisen de vrije ruimte voor het sucadelapje en grootmoeders stooflappen! Voor zure zult, procureurslapjes, bloedworst, varkensknietjes in de snert, gesmoorde rundertong, ossenstaartsoep, gevulde kalfsschenkel en wat al niet meer! Bot, orgaan en spier horen dagelijks op elke driegelede dis!”

Drs. Teentjes