Bergen (NH), 25 april
Koos Bakker: Basisideeën op weg naar een menswaardige wereldeconomie

Deze avond gaan we in op de rol van de economie in de grote maatschappelijk verhoudingen en wereldvraagstukken, maar ook in onderlinge sociale betrekkingen én in ieders persoonlijk leven.
Dit gaat ons allemaal aan. Hoe kan je daarin positieve veranderingen tot stand te brengen? Met kleine stappen voor iedereen bereikbaar kun je toch ver komen.

Harmoniegebouw
Plein 38, Bergen

Tijd: 19.30-21.30 uur
Bijdrage aan de kosten: € 7,00
Aanmelden: socialedriegeleding@protonmail.com

Breda, 25 april, 9 en 23 mei
Drie avonden met Hendrik Brandsma en Jan Keen

Bijna 100 jaar geleden ontwikkelde Rudolf Steiner zijn ideeën over de samenleving. Voor een gezonde samenleving was het in zijn ogen noodzakelijk in te zien dat deze bewust is opgebouwd vanuit de drie geledingen: politiek, cultuur en economie. Hij zette zich hiermee af tegen de eenheidsstaat die toen en nu nog steeds gangbaar is.

Deze gedachten zijn volgens ons nog altijd actueel om huidige maatschappelijke problemen oplossingsgericht te benaderen.

Gedurende drie bijeenkomsten willen wij de Sociale Driegeleding toelichten en samen met de aanwezigen bespreken in welke mate zij in deze tijd behulpzaam kan zijn bij de aanpak van maatschappelijke vraagstukken.

Rudolf Steiner School
Minckelersstraat 27, Breda

Tijd: 20.00 tot 22.00 uur
Vrijwillige bijdrage

Info en aanmelden via jankeen@ziggo.nl