brotherhood
Arnhem, zaterdag 17 oktober a.s.:
Is ‘broederschap’ een mooi ideaal, iets voor een verre toekomst? Of is het ook iets waar we nu aan en mee kunnen werken?

Rudolf Steiner plaatste de broederschap als leidend principe in de economie. Door samen te werken om de behoeften van anderen te vervullen, en door samen te delen wat samen bewerkt is, wordt broederschap een stuk tastbaarder.

In deze Werkplaats gaan we onderzoeken wat broederschap is en wat de stappen zijn om broederschap dichterbij te brengen. Daarbij komen o.m. de betekenis van de arbeidsdeling, de moderne wereldeconomie en de rol van de consument, het eigendomsrecht en de juiste prijs aan de orde. Vervolgens onderzoeken we de spirituele dimensie van de actuele betekenis van broederschap.

John Hogervorst is als ondernemer van een geneutraliseerd bedrijf, redacteur van tijdschrift Driegonaal, docent aan de opleiding Impuls en directeur van de Summer Foundation actief met Rudolf Steiners sociale en economische gedachtegoed.

Aanvang 14.00 u tot 17.00 u; vanaf 13.30 inloop met koffie en thee en met een pauze.

Kosten: ca. € 32,00, afhankelijk van het aantal deelnemers kan de prijs lager uitvallen, opgave vooraf verplicht, bij Addie Bijster addie@upcmail.nl of studiecentrum.arnhem@upcmail.nl