IMG_9890

Komende maandag, 15 juni, nemen we het besluit: gaat De Dwarse Drentse Zomerweek door of niet?
Terwijl mede-organisator Marijke Meijer in Taarlo uitkeek over bos, veld en ooievaarsnest, mede-organisator Liesbeth Takken met de kinderen van een basisschool met een landart-project bezig is in de omgeving van Schipborg, maakte ik vanmorgen een rondje van 10 km door het bos, over de hei en langs het beekje – en zodoende kunnen we u verzekeren:
Drenthe ligt er mooi bij en verheugt zich op De Dwarse Drentse Zomerweek!

Die staat op het programma van 18 tot en met 25 juli a.s., in het buurtschap Amerika, vlak bij het dorpje Een.

We hebben een afwisselend programma, met gesprekken, landschapskunst, voordrachten, kunstzinnige oefeningen, voordrachten en meer – en dat programma is, zoals wij het onderling noemen, ‘met potlood geschreven’: we gaan de beweeglijkheid beoefenen om optimaal in te spelen op de vragen van de deelnemers. Over de week verspreid ontmoeten we ook drie ‘gastdocenten’: eigenzinnige mensen die ons gaan laten zien en horen hoe zij zich laten voeden door hun ideaal – om dwars op de stroom aan een in sociaal opzicht betere wereld te werken.

Want dat is het grote onderliggende thema van deze zomerweek: wat kunnen we doen om ons in te zetten voor een wereld waarin ieder mens aan zijn ideaal kan werken?

Hoe komen we tot een gezonde economie / vrijheid om je te ontwikkelen – kracht om je te ontplooien / de bijen en de sociale hoofdwet / vrijheid, gelijkheid & broederschap / sociale kunst / het mysterie geld / de kunst of je leven – we gaan aan al deze thema’s werken en doen dat met inzet van ons denken, voelen en willen.
In de  eenvoudige maar prettige groepsaccomodatie waar we verblijven verrichten we wat hand- en spandiensten, maar er wordt lekker voor ons gekookt en het programma voorziet ook in de ruimte om wandelend, fietsend, hardlopend of zwemmend te genieten van de omgeving.

Komende maandag nemen we het besluit over het al dan niet doorgaan. Als jij je nog aanmeldt… zou het wel heel gek moeten lopen wil deze week niet doorgaan!
Je bent van harte welkom
en hier vind je nadere informatie!