neuzenHet komt regelmatig voor dat bepaald nieuws, dat sommigen het liefst zo onopgemerkt mogelijk achter zich laten, fluisterend ‘bekend’ gemaakt wordt. Bijvoorbeeld door het stilletjes los te laten op een tijdstip dat alle neuzen (en alle aandacht) naar iets anders gericht zijn.

Op de dag dat bekend wordt dat de Nederlandse regering in juli vorig jaar op de hoogte was van het feit dat het Oekraïense luchtruim onveilig was, is er niemand om de consequenties daarvan voor de MH17-ramp te overdenken.

Want NU zijn we immers massaal ondergedompeld in een volgende ramp en onder aanvoering van media en gezagsdragers putten we ons uit in afkeuring, geven vrij baan aan de angst en staan stoer op de bres voor ‘het vrije woord’ en de democratie (bekijk als u tijd heeft ook nog even het voorgaande berichtje op deze website).

De sinds 9/11 ingezette ‘war-on-terror’ moge dan niet zo effectief zijn in het voorkomen van terreurdaden, als middel om de privacy van de burger volledig af te breken is deze ‘oorlog’ uitermate probaat.

Graag doen we u een paar leestips aan de hand om de temperatuur van het badwater te voelen: lees ‘De Vorst’ van Machiavelli nog eens, ga op zoek naar ‘Wij’ van Zamjatin en doe er bijvoorbeeld ‘De Cirkel’  van Dave Eggers bij.

Prettig weekend!