p41064_164653Het wordt steeds duidelijker dat onze maatschappij niet meer in balans is: alles wordt ondergeschikt gemaakt aan economisch gewin. We kunnen de economie niet meer op zijn beloop laten: we zullen gezonde denkbeelden moeten ontwikkelen voor een gezonde economie.

In deze Workshop “Dienstbare Econonomie” gaan we ons verdiepen in de belangrijkste aspecten van de huidige economie met als doel het verkrijgen van essentieel inzicht van de oorzaken van de problemen in onze tijd. Om tot een werkelijk gezonde economie te komen die bijdraagt aan een evenwichtige maatschappij op een gezonde planeet, zal ingegaan worden op de maatschappelijke visie van visionair Rudolf Steiner. Een visie die ruim een eeuw geleden ontwikkeld werd voor Midden-Europa als antwoord op het oprukkende communisme uit het Oosten en het Anglo-Saksische kapitalisme uit het Westen. Deze maatschappelijke visie (de sociale drie-geleding) is actueler dan ooit en heeft niets aan kracht verloren.

In deze workshop wordt gewerkt met John Hogervorst, oprichter/ondernemer van uitgeverij Nearchus, directeur van de Summer Foundation, docent aan de opleiding Impuls en redacteur van Driegonaal.

Geïnteresseerd?
Maak een voorproefje mee tijdens de informatie avond op 18 november om te kijken of de workshop iets voor je is.
Lokatie: Widar Vrijeschool, Merwedestraat 43, Groningen
Aanvang 20.00 uur
SVP aanmelden via: pgtwijk@gmail.com (Peter van Wijk)

De workshop wordt gehouden in Groningen op 5 avonden (10 dec., 7 jan., 21 jan., 4 feb., 18 feb.), kosten en locatie afhankelijk van aantal deelnemers.