seikatsuGelukkig is de driegeleding veel groter dan het handjevol mensen dat weet heeft van de driegeleding kan dragen. Daarmee kunnen anderen, die de driegeleding niet als driegeleding kennen, gewoon meedragen. Anders gezegd: de sociale driegeleding is als een gezonde oerkiem die overal kan groeien. Overal, dat is letterlijk overal ter wereld en ook overal, in ieder mens.
Op de website van de Summer Foundation verschijnen nieuwsberichten en beschrijvingen van initiatieven die dit soms heel mooi illustreren.

Bijvoorbeeld:
In Japan is er de Seikatsu Club, een verband waar 180.000 mensen lid van zijn. Ze organiseren zich ‘bottom up’, in kleine groepjes, en scheppen samen daadwerkelijk mee aan een economie die transparant georganiseerd is, die zich richt op de behoefte van de consument en die produceert met respect voor mens en milieu.
Klik hier om meer te lezen

Of kijk eens naar het Equal Opportunity Model van Diederik van Duyn, waarin producenten, handel en afnemers zich verenigen en in openheid overleggen over afname, kwaliteit, hoeveelheid en prijs van producten.
Klik hier om meer te lezen

De driegeleding groeit overal, ook waar er niet over gesproken wordt…