Met boekpresentatie en workshops.

Ter gelegenheid van het verschijnen van het eerste deel van een driedelige uitgave met werk van Dieter Brüll organiseren wij op diens 23e sterfdag een bijeenkomst rond zijn inzet voor de sociale driegeleding.

Programma:

U kunt vanaf 13.00 u aankomen

13.15 u: welkom en korte inleiding

13.35 u: overhandiging eerste exemplaar

13.45 u: workshops rond drie thema’s uit het werk van Dieter Brüll. Na een korte presentatie van de drie workshops maken de bezoekers hun keuze en wordt er in drie groepjes gewerkt aan het thema:

Marijke Meijer: ‘Opgesloten in een vergulde kooi?’In verschillende artikelen beschreef Dieter dat onze samenleving verandert in een vergulde kooi: een kooi waarin we niet vrij zijn maar waarin het, voor degenen die niet naar vrijheid verlangen, wel prettig toeven is. Andere mensen verdragen dit niet – wat is hier werkzaam?

Koos Bakker: ‘BD landbouw, de noodzaak van associaties en driegeleding’

In theorie en in praktijk biedt de biologisch-dynamische landbouw concrete aangrijpingspunten om met of vanuit de sociale driegeleding te werken. Een thema dat Dieter altijd nauw aan het hart gelegen heeft. Als oprichter van Odin heeft Koos Bakker een rijke ervaring in dit gebied.

John Hogervorst: ‘De drie geldkwaliteiten en de organische geldkringloop’

Regeert het geld de wereld? – Maar wie regeert dan het geld? Inzicht in de drie geldkwaliteiten en het beeld van de organische geldkringloop helpen ons om geld een vruchtbare rol te laten spelen.

15.00 u: Verslag vanuit de drie werkgroepen.

15.15 u: pauze, koffie/thee/sap

15.45 u: Afsluitend kringgesprek

16.30 u: Einde

De toegang voor het middagprogramma is € 7,50.

Tijdens de bijeenkomst zullen alle uitgaven van Nearchus te zien en te koop zijn. De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor leden van de Nearchus Consumenten Kring.

SVP AANMELDEN via e-mail: info@nearchus.nl

zaterdag 23 maart 13:15-16:30 uur

Woonoord Kraaybeek (grote zaal)
Kraaybeek 41, Driebergen

NB: indien u met de auto komt: het is niet toegestaan te parkeren op het terrein van Woonoord Kraaybeek